01/07/2013
La ruta REFUGIS DEL TORB, la gran travessa a peu de Núria al Canigó. Hem fet donació d’uns exemplars del llibre “Records...” als organitzadors de la ruta Refugis del Torb, que faran un descompte als nostres associats que vulguin fer la travessa

La ruta REFUGIS DEL TORB, la gran travessa a peu de Núria al CanigóAquest mes de juny de 2013 engega de nou el producte de senderisme REFUGIS DEL TORB, desenvolupat al portal www.refugisdeltorb.com. El Ripollès, el Vallespir i el Conflent queden units per un itinerari d’alta muntanya que enllaça els dos indrets més emblemàtics del Pirineu Oriental: la vall de Núria i el Massís del Canigó.


L'itinerari segueix els camins històrics transitats durant segles per aquests contrades, de sempre pels pastors transhumants i els seus ramats, i ara també pels senderistes. Permet descobrir indrets de la tradició excursionista de la Vall de Núria, Coma de Vaca, Ulldeter, les Esquerdes de Rojà, el Pla Guillem, la Vall de Marialles, Mentet o Carançà, i veure’ls des de les altures. Per a facilitar el seguiment de la ruta sobre el terreny, l'Editorial Alpina ha editat un mapa topogràfic exclusiu d'aquesta travessa a escala 1:40.000, que uneix per primera vegada en un sol mapa les unitats orogràfiques Núria - Ulldeter i el Massís del Canigó.


Així, el participant rebrà, al començar, la targeta de pas per fitxar i una sèrie d'obsequis com el citat plànol, un buf exclusiu i diverses invitacions per a gaudir de productes turístics dels territoris implicats. En cas de finalitzar la travessa, s'obsequiarà al participant amb una samarreta tècnica REFUGIS DEL TORB.


LA TRAVESSA: FUNCIONAMENT


La gran varietat de combinacions de la travessa Refugis del Torb permet dissenyar fins a 12 etapes possibles, amb l’únic requisit de fer les etapes anomenades “Torb Standard” (veure el gràfic)


La travessa es pot iniciar a Núria, Ulldeter, Marialles o Mentet i allà on es comenci caldrà passar per l’allotjament per recollir la targeta de pas i els obsequis. L’ordre, la durada i el sentit horari/antihorari són indiferents. Si manquen dies disponibles, es pot partir l’itinerari en dos i fer la travessa en dues fases, sempre dins el mateix any; la travessa es divideix fent el Tram Ulldeter – Mentet.
LA RUTA I EL NOSTRE CENTREEn els refugis que componen la ruta els participants podran disposar d’un exemplar del llibre Records d’un Excursionista, el llibre de Carles Bosch de la Trinxeria que varem reeditar en commemoració del 40`º aniversari del cnotre Centre.

Aquests exemplars, així com alguns més que es sortejaran entre els participants de la ruta, són una gentilesa nostra als organitzadors de la ruta. A canvi, durant aquest any 2013 i el proper 2 014, els socis del Centre Excursionista Empordanès que s’inscriguin a la ruta gaudiran d’un descompte.

En el moment de fer la inscripció, només heu d’indicar que sou socis del Centre.

Per a més informació, consulteu www.refugisdeltorb.com, o contacteu els organitzadors a l'adreça info@refugisdeltorb.com.
0 M'agrada l'activitat
Futures activitats Activitats ja realitzades