05/10/2013 08:00
5-6 d'octubre CAMINADA SIMULTÀNIA ENTRE FIGUERES i PERPINYÀ

CAMINADA SIMULTÀNIA ENTRE FIGUERES i PERPINYÀ

Un projecte de Jordi Lafon per l’ Ingràvid,

Festival de cultura contemporània de l’Empordà a Figueres


Una trobada transfronterera al Puig Neulós, 36 Km des de Figueres i Perpinyà simultàniament, 48 bols de fang per soterrar, un ritual, un viatge, una experiència.


Per al grup de Figueres:

Sortida a les 8 del matí des de la Rambla.

Caldrà equipament còmode amb impermeable, menjar i beure per passar el dia.

1a Jornada 24 Km. fins a Cantallops. Sopar, dormir i esmorzar (espai d’avituallament preparat, però s’haurà de portar el sac de dormir i estoreta).

2a Jornada 12 Km. fins al Puig Neulós. Trobada dels grups de Figueres i Perpinyà, darrera soterrada de bols de fang i dinar al Xalet de L’Albera. Retorn cap a Figueres des del Perthus.


INSCRIPCIÓ FINS EL 2 D’OCTUBRE

15 €: cobreix el sopar, dormir i esmorzar a Cantallops.

Per fer la transferència bancària al compte d’Ingràvid:

2100 8106 16 23 00090550 (IBAN: ES69 2100 8106 1623 0009 0550)

S’ha d’enviar un correu electrònic a hola@ingràvidcreativeoffice.com amb el comprovant de la transferència per a formalitzar l’inscripció.

El dinar al Xalet de l’Albera serà pagat allà a compte de cada participant.

El transport de tornada del Puig Neulós a Figueres anirà a càrrec de l’organització.


SÍNTESI

En el marc del proper Festival de Cultura Contemporània de l’Empordà INGRÀVID Jordi Lafon prepara el projecte Marges i Fronteres. Prenent com a referència el fet de caminar com a pràctica estètica, es proposa dos excursions simultànies, entre Figueres i Perpinyà els dies 5 i 6 d’octubre de 2013. Els caminants aniran uns a l'encontre dels altres per trobar-se a la carena del Puig Neulós com a nexe d’unió entre Languedoc-Rousillon i l’Empordà. Amb aquest acte es vol descartar els límits com a una línia divisòria, per a considerar-la com a un espai més ampli, capaç de generar oportunitats entre les persones i el territori.


El projecte "Marges i Fronteres" comença a les ciutats de Figueres i Perpinyà, però proposa un encontre entre persones a un espai natural, expandint la idea d'intervenció a l'espai públic urbà, per explorar espais interludis, tot recreant situacions i rituals poètics, com per exemple el soterrament de 48 bols de fang realitzats per infants. Aquest objecte actua com a mínima representació de la casa que es fon amb el camí amb la voluntat de retre un homenatge a totes les persones que van caminar, i que encara caminen entre fronteres per assolir els drets fonamentals de la vida.


*Mes informació sobre el projecte al PDF de www.cee.cat - www.festivalingravid.com - www.lafonrierola.net

Icona del document pdf addicional
1 M'agrada l'activitat
Futures activitats
No existeix cap activitat prevista
Activitats ja realitzades