CENTRE EXCURSIONISTA EMPORDANÈS

Jordi Tosas serà el convidat del divendres 15 de novembre.

Sessió matinal a les 10.30 h, pels i les joves d’instituts al Teatre El Jardí.

Sessió per a tots els públics a les 21 h, a la sala La Cate. Entrada 7€.

Jordi Tosas és escalador i alpinista. Ha practicat, a alt nivell, , el telemarc, el mixt esportiu, el bloc, l’escalada en gel i roca, les grans vies alpines, els ascensos a les muntanyes més altes de la Terra i el descens en snowboard. En aquesta disciplina destaca la baixada del Cho Oyu, la consecució de noves rutes a la cara nord de l’Everest, l’Asgard Tower, a l’illa de Baffin, i la cara oest del Siula Chico, a Perú. Protagonitzà la primera travessa en solitari del camp de gel Patagònic Sud i el primer intent mundial de la cara oest del Cerro Torre (Patagònia), també en solitari. Participà en la primera repetició mundial de la via Magic Line, al K2 (2004), i en campanyes antàrtiques.
El propi Jordi Tosas es descriu així:
«Quan era un nen veia la neu des del mar, amb nou anys vaig començar a veure la mar des de les muntanyes, i des de llavors segueixo trepitjant les glaceres i els cims amb el Mediterrani corrent per les meves venes.
La física, les matemàtiques i la filosofia em van ensenyar el significat de la paraula llibertat, la muntanya me la va mostrar i la vida me l’ha donat. La formació de nous guies, màsters en medicina de muntanya i altres disciplines acadèmiques donen els consells, l’alpinisme els reflexos.
De l’escalada a alt nivell, els vuitmils en estil alpí, amb esquís i snowboard, vies noves a l’Àrtic i a l’Antàrtida passant per l’Himàlaia. Escalades al desert i a la jungla. Del gel de la Patagònia a Vietnam. Tal i fa on arribis, l’important és que hi vagis.
Soc un nòmada, un d’aquells que es guanya el pa i se’l menja a les muntanyes del nostre planeta. Sols espero que surti el sol o que plogui cada matí per celebrar el cicle de la natura i seguir formant-ne part».

X