CENTRE EXCURSIONISTA EMPORDANÈS

Degut a la pandèmia de la COVID-19, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha redactat les normes d’ús dels refugis d’emergència. Aquesta normativa ha estat validada pel Consell Català de l’Esport i la Unitat d’Intervenció de Muntanya dels Mossos d’Esquadra.

NO ES PERMET L’ENTRADA AL REFUGI DE BASSEGODA SENSE PRÈVIA RESERVA

Ruta dels 4 refugis de Tramuntana

Amb motiu dels 50 anys del Centre Excursionista Empordanès, ens vam proposar fer una ruta oberta a tothom. Aquesta passa pels quatre refugis del Centre i és una travessa per poder gaudir de la cultura i la història del nostre Empordà.

De Roses a Albanyà, 121,02 km., desnivell de pujada 5379m i 5204 m de baixada.

Sortirem del jaciment arqueològic de Roses cap a la serra de Verdera. El romànic de Sant Pere de Roda i Sant Quirze de Colera ens acompanyarà fins al refugi de Coll de Banyuls. Al matí gaudirem de les magnífiques vistes de la carena de l’Albera amb les seves fagedes fins arribar als boscos de Requesens, on dormirem al Refugi del forn de calç. Després de passar per dolmens i monuments megalítics, arribarem al fortí de Panissars i el Trofeu de Pompeu. L’altra història que coneixerem serà la ruta de l’exili al Coll de Lli i el santuari de les Salines amb el seu refugi. Pujant per les fagedes del Moixer ja veurem de lluny l’últim objectiu: el Puig de Bassegoda, el Refugi de Can Galan i Albanyà.

Volem que la ruta sigui una excusa perquè molta gent pugui gaudir de l’Empordà. Utilitzarem les marques existents aprofitant molts dels senders ja senyalitzats amb marques grogues i de gran recorregut i crearem una placa de identificació especial per l’ocasió que ens marcarà que estem a la ruta. També hi hauran el route-book i els tracks penjats al Wikiloc i a la web del CEE.

El gener de l’any 2020 el CEE hem presentat el mapa d’aquesta fantàstica ruta que recórrer els indrets més fantàstics i feréstecs de l’Empordà.
Una fita que omple d’orgull a totes les sòcies i socis del Centre Excursionista Empordanès i que hem d’agrair a la feina que tants socis i sòcies han fet per fer-ho possible.

Et regalem una samarreta

Enviant quatre fotos dels quatre refugis on sortiu vosaltres, podreu aconseguir una samarreta tècnica de la ruta dels 4 refugis, creada per a l’ocasió. Si les fotos son divertides, millor. Les fotos quedaran en propietat del CEE i es podran utilitzar com a difusió dels refugis i la ruta.

Cal dir que el Centre no es fa responsable de qualsevol accident que pugui passar. Així, s’aconsella estar federat per fer qualsevol activitat a la muntanya.

Per a aconseguir una millor senyalització i mantenir els senders, demanem una bona pràctica de l’esport i recordem que estem en un medi natural que cal conservar i cuidar sempre.

Us animen a gaudir de la ruta i d’aquests magnífics entorns que tenim i així fer-ne la màxima difusió.

Des del Centre esperem qualsevol suggeriment per poder fer millor muntanya.

Tracks

Descarrega’t el full informatiu de la ruta dels 4 refugis del Centre Excursionista Empordanès clicant aquí

CENTRE EXCURSIONISTA EMPORDANÈS

Carrer Poeta Marquina, 2, 17600 Figueres, Girona

secretaria@cee.cat

672 461 884

www.cee.cat

Any de creació: 1965

Núm registre entitats esportives: 08354

Horari: d´oficina: dilluns de 19h a 21h

Mes d’agost tancat per vacances.

X