CENTRE EXCURSIONISTA EMPORDANÈS

Patxi Usobiaga serà el convidat del divendres 22 de novembre.

Masterclass a les 17h. al Rocòdrom TopClimb de Figueres. Preu 50€. (places limitades).

Sessió per a tots els públics a les 21h. a la sala La Cate. Entrada 7€.

Patxi Usobiaga és un escalador eibarrès que ha destacat en l’especialitat d’escalada esportiva i ha arribat a guanyar moltes competicions del circuit internacional. Va ser campió de la Copa del Món el 2006 i el 2007, anys en els quals va pujar sis i cinc vegades al podi, respectivament. Va ser campió dels World Games el 2005. El 2008 va guanyar el Campionat d’Europa i el 2009 va guanyar el Campionat del Món, després d’haver estat subcampió les tres edicions anteriors (2003, 2005, 2007).
Usobiaga prové d’una família amb tradició muntanyenca, fet que el va portar a realitzar tres mils pirinencs amb només nou anys.
Amb deu anys va començar a escalar. L’escola d’Atxarte així com Aramotz o Etxauri eren les parets on passava els dissabtes. Entre setmana anava als rocòdroms d’Eibar i de Bergara.
Quan encara no havia complert catorze anys va participar, per primera vegada, a un campionat estatal en el qual va quedar segon de la seva categoria i va ingressar a l’equip juvenil estatal. A partir d’aquí va començanr a competir a nivell internacional. A aquesta edat ja escalava el grau de 7B+.
Amb vint anys va decidir dedicar-se plenament a l’escalada. Es va marcar una rígida disciplina que el portava a entrenar-se entre 5 i 7 hores diàries.

Masterclass

La masterclass que impartirà Patxi Usobiaga consisteix en un taller d’entrenament teòric de 2 hores dissenyat per escaladores i escaladors que vulguin aprendre i entrenar amb el mètode PUCtraining.
PUCtraining està basat en A-T-R, Acumulació, Transformació i Realització. En aquest taller es faran pràctiques dels tres cicles, sentint i analitzant les intensitats de cada cicle i les necessitats de cada escaladora i escalador.
El taller està orientat a escaladores i escaladors de tots els nivells.
Aspectes teòrics del PUCtraining workshop:

  • Planificació i disseny de l’entrenament
  • Psicologia
  • Alimentació
X