CENTRE EXCURSIONISTA EMPORDANÈS

El 23 de maig Centre Excursionista Empordanès celebra el 36è Concert de Muntanya a Santa Maria de l’Estela

La Ludwig Band presentarà el seu repertori d’arrel folk i sonoritat pop

L’ermita de Santa Maria de l’Estela acollirà el 36è Concert de Muntanya del Centre Excursionista Empordanès. Serà el diumenge 23 de maig a les 12 del migdia. Després de veure’s obligats a suspendre l’edició de l’any passat a causa de la COVID19, l’entitat excursionista ha organitzat l’edició d’enguany amb totes les mesures de seguretat que permeten realitzar una activitat d’aquestes característiques.
Els concerts de muntanya del CEE ofereixen una conjunció de música, paisatge i arquitectura que serveixen per donar a conèixer el nombrós i ric patrimoni arquitectònic que té l’Alt Empordà. En aquest sentit, la proposta musical la posarà La Ludwig Band. Sortits d’Espolla, els sis components de La Ludwig Band presentaran el seu repertori d’arrel folk i sonoritat pop. De fet, la majoria de les seves cançons, que reprodueixen històries quotidianes, beuen de la tradició popular de casa nostra. Amb reminiscències de Bob Dylan, així com de la psicodèlia dels setanta, la seva proposta de ben segur farà passar una bona estona als assistents.
L’ermita es troba al petit nucli de l’Estela, un veïnat de masos escampats que forma part del terme municipal de Cabanelles, si bé la millor manera d’accedir-hi és per Lladó. Santa Maria (s. XII-XIII) consta d’una sola nau rectangular amb l’absis sense diferenciar, orientat a llevant. La portalada presenta tres arcs de mig punt en degradació, senzills i sense decoració. L’antic campanar romànic fou destruït per alçar-hi l’actual torre de planta quadrada amb arcs apuntats i coberta piramidal. Adossada a l’església hi ha l’antiga rectoria i, a pocs metres, la cel·la monàstica de St. Cristòfol (s. X-XI).
El conjunt representa un autèntic mirador de l’Alt Empordà, des d’on es pot gaudir, si el dia és clar, del Cap Norfeu fins al Montgrí.
Per arribar-hi, l’entitat excursionista ha habilitat un aparcament que s’hi accedeix des de Lladó i des del qual s’hauran de caminar 30 minuts fins a l’ermita. L’organització farà el transport de les persones amb mobilitat reduïda.
Per altre banda, a la pàgina web www.cee.cat es proposa una ruta a peu des de Lladó i una altra amb bicicleta de muntanya per arribar-hi des de Figueres.

Comparteix l´article 

Facebook
WhatsApp
Twitter
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *