CENTRE EXCURSIONISTA EMPORDANÈS

Ja tenim el concert de muntanya a punt! El diumenge 23 de maig ens trobem a Santa Maria de l’Estela.

CONCERT DE MUNTANYA

Activitats del concert de muntanya

Arran de la celebració de la II Setmana del Romànic a Figueres l´any 83, entre diversos actes es va realitzar amb notable èxit un concert de música del renaixement per la Coral Belles Arts de Sabadell, a l’església de St. Pere de Miró de Navata. Aixó fou el principi del que actualment són els anomenats Concerts a Muntanya.

Aquests concerts ofereixen una conjunció de música, paisatge i arquitectura que serveixen per donar a conèixer el nombrós i ric patrimoni arquitectònic que tenim a la nostra comarca.

Els concerts són organitzats pel Grup d’Art i Treball del Centre Excursionista Empordanès conjuntament amb Joventuts Musicals de Figueres.

L’Empordà gaudeix de monuments romànics de gran importància de tots coneguts, però n’hi ha d’altres que són veritables joies totalment desconegudes, les quals cal conservar, potenciar, arranjar i poder-los donar una utilitat.

Per aquest motiu, i per tal de donar a conèixer aquests indrets de les nostres comarques i conscienciar a la gent, va sorgir la idea d’una vegada a l’any organitzar-hi un concert, la qual cosa seria també una manera nova de gaudir de la música amb l’art arquitectònic de la nostra comarca.

El dia 29 de maig de 1983 tingué lloc a Sant Pere de Miró de Navata un concert de música del Renaixement per part de la Coral Belles Arts de Sabadell, dins els actes de la 2ona setmana del romànic de l’ Alt Empordà . Organitzat pel Grup d’ Art i Treball del C.E.E. i el Casino Menestral Figuerenc amb la col·laboració de Joventuts Musicals de Figueres.

Gràcies de la bona acollida que va tenir el concert, va sorgir l’ idea de ajuntar l’ art amb la música i a l’ any següent desprès de varies jornades de neteja per part GAT del Centre a l’ ermita de Sant Silvestre de Valleta es va organitzar el 2on concert.

Des d’ aleshores, es va instaurar al Centre l’ organització del Concert de Muntanya conjuntament amb Joventuts Musicals de Figueres que cada any es celebra en un lloc diferent de la nostra comarca, oferint una conjunció de música, paisatge i arquitectura que serveix per donar a conèixer el nombrós i ric patrimoni arquitectònic.

L’Empordà gaudeix de monuments romànics que són poc coneguts, els quals cal arrenjar, netejar, conservar i poder-los donar una utilitat : i per què no musical!!.

El dia 18 de maig del 2008 tindrà lloc l’ edició d’ enguany a SANT TOMÀS DE FLUVIÀ a les 18h de la tarda amb l’ actuació de l’ acordionista GORKA HERMOSA.

CENTRE EXCURSIONISTA EMPORDANÈS

Carrer Poeta Marquina, 2, 17600 Figueres, Girona

secretaria@cee.cat

672 461 884

www.cee.cat

Any de creació: 1965

Núm registre entitats esportives: 08354

Horari: d´oficina: dilluns de 19h a 21h

Mes d’agost tancat per vacances.

X