CENTRE EXCURSIONISTA EMPORDANÈS

Música, patrimoni i paisatge, una combinació d’èxit pel 36è concert de muntanya a Santa Maria de l’Estela

Concert de muntanya  2021 – Diumenge 23 de maig a Santa Maria de l’Estela.

LA LUDWIG BAND

Sortits d’Espolla (Alt Empordà), en concret de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil del poble i base operativa del grup, els sis components de La Ludwig Band ens presentaran el seu repertori d’arrel folk i sonoritat pop. De fet, la majoria de les seves cançons, que reprodueixen històries quotidianes, beuen de la tradició popular de casa nostra. Amb reminiscències de Bob Dylan, així com de la psicodèlia dels setanta, la seva proposta de ben segur que ens farà passar una bona estona.

SANTA MARIA DE L’ESTELA

L’ermita es troba al petit nucli de l’Estela, un veïnat de masos escampats que forma part del terme municipal de Cabanelles, si bé la millor manera d’accedir-hi és per Lladó.
L’església de Santa Maria (s. XII-XIII) consta d’una sola nau rectangular amb l’absis sense diferenciar, orientat a llevant. La portalada presenta tres arcs de mig punt en degradació, senzills i sense decoració. L’antic campanar romànic fou destruït per alçar-hi l’actual torre de planta quadrada amb arcs apuntats i coberta piramidal. Adossada a l’església hi ha l’antiga rectoria i, a pocs metres, la cel·la monàstica de St. Cristòfol (s. X-XI).
El conjunt representa un autèntic mirador de l’Alt Empordà, des d’on es pot gaudir, si el dia és clar, del Cap Norfeu fins al Montgrí.

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2021/02/esglesia-de-santa-maria-de-lestela.html

Des de l’aparcament que s’ha habilitat hi ha una caminada de 30 minuts. Si voleu venir amb bicicleta de muntanya o bé amb una excursió a peu des de Lladó, us deixem dues propostes.

Si voleu venir a Santa Maria de l’Estela a peu des de Lladó, us deixem un track amb una proposta d’excursió.

Si voleu venir a Santa Maria de l’Estela amb bicicleta de muntanya us deixem un track amb una proposta amb sortida i arribada a Figueres.

CONCERT DE MUNTANYA

Activitats del concert de muntanya

Arran de la celebració de la II Setmana del Romànic a Figueres l´any 83, entre diversos actes es va realitzar amb notable èxit un concert de música del renaixement per la Coral Belles Arts de Sabadell, a l’església de St. Pere de Miró de Navata. Aixó fou el principi del que actualment són els anomenats Concerts a Muntanya.

Aquests concerts ofereixen una conjunció de música, paisatge i arquitectura que serveixen per donar a conèixer el nombrós i ric patrimoni arquitectònic que tenim a la nostra comarca.

L’Empordà gaudeix de monuments romànics de gran importància de tots coneguts, però n’hi ha d’altres que són veritables joies totalment desconegudes, les quals cal conservar, potenciar, arranjar i poder-los donar una utilitat.

Per aquest motiu, i per tal de donar a conèixer aquests indrets de les nostres comarques i conscienciar a la gent, va sorgir la idea d’una vegada a l’any organitzar-hi un concert, la qual cosa seria també una manera nova de gaudir de la música amb l’art arquitectònic de la nostra comarca.

El dia 29 de maig de 1983 tingué lloc a Sant Pere de Miró de Navata un concert de música del Renaixement per part de la Coral Belles Arts de Sabadell, dins els actes de la 2ona setmana del romànic de l’ Alt Empordà . Organitzat pel Grup d’ Art i Treball del C.E.E. i el Casino Menestral Figuerenc amb la col·laboració de Joventuts Musicals de Figueres.

Gràcies de la bona acollida que va tenir el concert, va sorgir l’ idea de ajuntar l’ art amb la música i a l’ any següent desprès de varies jornades de neteja per part GAT del Centre a l’ ermita de Sant Silvestre de Valleta es va organitzar el 2on concert.

Des d’aleshores, es va instaurar al Centre l’ organització del Concert de Muntanya conjuntament amb Joventuts Musicals de Figueres que cada any es celebra en un lloc diferent de la nostra comarca, oferint una conjunció de música, paisatge i arquitectura que serveix per donar a conèixer el nombrós i ric patrimoni arquitectònic.

L’Empordà gaudeix de monuments romànics que són poc coneguts, els quals cal arrenjar, netejar, conservar.

CENTRE EXCURSIONISTA EMPORDANÈS

Carrer Poeta Marquina, 2, 17600 Figueres, Girona

secretaria@cee.cat

672 461 884

www.cee.cat

Any de creació: 1965

Núm registre entitats esportives: 08354

Horari: d´oficina: dilluns de 19h a 21h

Mes d’agost tancat per vacances.

X