CENTRE EXCURSIONISTA EMPORDANÈS

Imatges de la Festa de Bassegoda 2020

Previous
Next

Ens veiem a la festa de Bassegoda! Després d’un debat intern de si fer o no la Festa, la comissió de la Festa de Bassegoda hem decidit fer-la. En aquest moment la Festa es pot fer, però amb el condicionants que imposa la realitat. Entenem que hi ha molta gent que necessita poder trobar-se i vol trobar-se. Sabem que la Festa com espai de trobada és important, però també sabem que aquestes trobades seran diferents que en altres edicions. La festa estarà emmarcada en les mesures COVID que tots i totes haurem de seguir (mascareta, mans, distància i prendrem temperatura a l’entrar, es marcarà per tal que la gent dini amb grups estables de 10 persones)
De manera excepcional, per tal de reduir el risc, aquesta edició no hi haurà ARROSSADA, per tant tothom haurà de portar-se el dinar. Tampoc farem l’excursió a peu des d’Albanyà, ni l’estirada de corda.

La resta d’activitats les durem a terme: Passejada històrica a càrrec d’Òmnium Cultural, Pregó, Concert Vermut a càrrec de Covertons, Encantament de coques, Actuació dels Mini-Stress.
Moltes gràcies per la vostra comprensió i col·laboració per tal que tinguem una Festa segura. Esperant retrobar-nos a la Festa, molta salut!

EL QUI, EL COM I EL PERQUÈ DEL CARTELL

Sempre ens ha agradat que el cartell de la Festa de Bassegoda el dissenyi una persona vinculada amb l’entitat. Enguany li hem d’agrair a l’Adrià Margall.
L’Adrià ens ha explicat què l’ha inspirat i com l’ha desenvolupat. Una informació molt interessant i que volem compartir amb vosaltres.

Clica aquí per veure la presentació de l’Adrià Margall

Imatges de la 42ena Festa de Bassegoda. 22 de setembre de 2019.

Previous
Next

FESTA DEL BASSEGODA

 

Per a celebrar l’acabament de les obres d’adequació de can Galan com a Refugi de Bassegoda, el 20 de juny de 1976 es va fer una arrossada popular i una petita festa que va servir per inaugurar el Refugi. A partir d’aquí va néixer la idea d’organitzar cada any pels voltants de Sant Miquel (29 de setembre i data en la qual se celebra la Festa Major del poble de Bassegoda) una diada social del Centre: la Festa de Bassegoda.

Amb la finalitat de donar a conèixer les nombres ermites romàniques que es troben en el terme d’Albanyà, on pertany el poble de Bassegoda, i que el Grup d’Art i Treball del Centre anava recuperant de l’abandó que patien, és proposà que la festa canvies cada any de lloc i que servís tant per inaugurar les obres de recuperació que s’havien dut a terme, com per conèixer nous indrets de l’alta Garrotxa. 

Primerament “La festa” es va celebrar al prat de sota a Can Nou, després a Lliurona, Sant Bartomeu de Pincaró, l’Hostal de la Muga i Sant Corneli de la Muga, Can Coll, Sant Martí de Ribelles, Pla de la Teularia i Sant Joan de Mussols, Sant Feliu de Carbonills, Creu de Principi, Sant Cristòfol dels Horts, Mas Sobirà, Plana de Riu, el Casalot, Coll de la Fillola… i a les Salines el darrer any 2007 per commemorar el 40 aniversari de la inauguració del refugi que hi té el CEE.

La “Festa de Bassegoda” és una activitat que organitza el CEE que és oberta a tothom i esdevé una trobada d’excursionistes, de socis del Centre i de gent a qui els agrada gaudir de la bellesa de l’alta Garrotxa. A la Festa de Bassegoda ens hi trobem tots.

El programa comença amb el pregó d’un personatge remarcable en el context de la muntanya, el medi i l’actualitat, així al llarg d’aquests anys han fet el pregó: el polític Ernest Lluch, el geògraf A. Xercavins, en Josep Ma Fontfreda, en Quim Agustí, l’arqueòleg Josep Tarrús, en Sebastià Delclós en Josep M. Dacosta, la M. Rosa Grifé, en Pere Prada, en Jordi Sargatal, en Narcís Bagué, en Josep Espigulé, la Marta Subirós, el president de la FEEC entre d’altres.

També s’organitza una excursió pels voltants, sempre depenent del lloc on es fa la festa, pot ser: al Puig de Bassegoda, al Fau, al Castell d’Arget, al Pic de Bac Grillera…

Després hi ha l’encantament de coques, el concert-vermut i el dinar (arròs, pa i poma per a tothom). Havent dinat, ball de festa major, els primers anys va ser a càrrec d’en Fonso de Lliurona, amb l’acordió i en Blanch de Baget, amb el violí. També hi han actuat un Combo de Perpinyà, els grallers, grups de folk, etc, etc.

CENTRE EXCURSIONISTA EMPORDANÈS

Carrer Poeta Marquina, 2, 17600 Figueres, Girona

secretaria@cee.cat

672 461 884

www.cee.cat

Any de creació: 1965

Núm registre entitats esportives: 08354

Horari: d´oficina: dilluns de 19h a 21h

Mes d’agost tancat per vacances.

X