CENTRE EXCURSIONISTA EMPORDANÈS

SORTIDES PETIT FORMAT 2021-2022

El segon diumenge de cada mes ( de Novembre a Juny).
Cada mes alguna sòcia o soci del centre ens prepara una ruta per gaudir-la tots junts. Les rutes solen tenir una durada de 4 – 5 hores i estan pensades per descobrir una part del nostre territori, ja sigui dins la comarca de l’Alt Empordà o comarques veïnes.

El punt de trobada serà a les 8h del matí a l’aparcament de l’Esclat de la carretera d’Olot (Figueres).
Esteu atents a la informació de cada sortida per possibles variacions.
Per a més informació tel. 617533262 (Carina).

Per participar a les sortides cal estar federat

Sortida de petit format proposada pel mes de juny de 2021

VEÏNAT DE REQUESENS- FAIG DE LA PEDRA- CASTELL DE REQUESENS

Des de Cantallops agafarem la pista forestal direcció a Requesens, arribarem fins al Molí de la Pipa (antiga central hidroelèctrica), on deixarem el cotxe.
Des d’aquest punt iniciarem la ruta que ens portarà al Veïnat de Requesens, seguint la pista indicada en el track arribarem al Faig de la Pedra. Seguint part del recorregut nº4 «Dels boscos de Requesens» arribarem a la resclosa de Requesens, que travessem per passarel·les i seguirem a la dreta per la pista forestal que ens portarà dins el refugi del Centre excursionista Empordanès «Forn de Calç», desfem el camí fins tornar a la pista forestal que ens portarà al Castell de Requesens, podem aprofitar per visitar-lo i continuem per la pista seguint marques grogues fins creuar el pont on tenim el cotxe.
Tot i la calor que pot fer el mes de juny, aquesta ruta és molt ombrívola, ja que la major part és per dins del bosc.

Proposta de la sòcia Laure Garcia.

Sortida de petit format proposada pel mes de maig de 2021

Borrassà – Riera d’Àlguema – Torre de l’Àngel (Pontós) – Font dels Estudiants – Borrassà

Sortim de Borrassà anirem a buscar la riera d’Àlguema que travessarem per una passera de fusta i seguirem direcció a Creixell. Anem seguint diferents corriols i pistes fins arribar a la carretera de Pontós, que travessem, per anar a la Torre de l’Àngel. Aquesta torre està situada al municipi de Pontós, dalt d’un turó, a 146m d’altitud i ens permetrà gaudir d’unes bones vistes. La torre de telegrafia fa uns 8 metres d’altura, és un fort fuseller del segle XIX de planta quadrada, restaurada el 2005.
Aquesta torre pertanyia al ramal de la línia civil de Barcelona a la Jonquera que va entrar en funcionament a partir del 1850 i resseguia tota la costa catalana de sud a nord. Aquest era un ramal que derivava de la línia civil principal de Madrid a València i Barcelona.
La torre de Pontós tenia comunicació visual amb la desapareguda torre del coll d’Orriols (Bàscara) i la següent era la del Castell de Sant Ferran de Figueres.
La telegrafia òptica és un sistema que es basa en una sèrie de senyals realitzats en un punt alt, per un operari i que un altre operari veu des d’un altre punt, comunicat visualment, d’aquesta manera un missatge es pot transmetre ràpidament des d’un punt a l’altre de la línia.
Hi havia diverses maneres de realitzar les senyals, com un alt pal de fusta amb dos travessers als extrems que accionats per politges, podien canviar de posició; cada posició era una lletra o clau que es podia desxifrar.
El 1853 es construeix a primera línia de telegrafia elèctrica entre Madrid i Irun, aquest fet marcarà la fi de la telegrafia òptica i el 1857 es produeix el desmantellament i abandonament de les torres de telegrafia civil, posant fi a la curta història de la telegrafia òptica a Catalunya.
Un cop visitada la Torre de l’Àngel reculem pel mateix camí fins a trobar la bifurcació que ens tornarà a portar a creuar la carretera de Pontós, des d’aquest punt seguirem el track fins arribar a la Font dels Estudiants, un paratge amb molt d’encant.
Retornarem a Borrassà seguint diversos corriols i pistes.

Proposta del soci Jaume Margall.

Sortida de petit format proposada pel mes d’abril 2021

La sortida de petit format del mes d’abril és una circular amb inici i arribada al poble de Biure. Passa per l’observatori, un búnquer molt gran i ben conservat, amb molt bona vista a tota la serra de l’Albera. Continuem per un corriol fins al Castell de Montroig on podem visitar una antiga mina que passa per sota el castell. Baixem fins a la carretera i pugem cap al puig cargol per corriol una mica dret. La baixada la fem per l’altre costat fins a tornar al riu Ricardell on seguirem el riu fins tornar a Biure. Aquesta excursió és una proposta del soci Josep Lluís Gañan a qui agraïm la seva col·laboració.

Sortida de petit format proposada pel mes de març de 2021

DONES I MUNTANYA. CAMINS PER A LA IGUALTAT

Aviat farà un any del 8 de març del 2020, on tots junts caminàvem pels entorns de Cala Montjoi en motiu del Dia de la Dona i finalitzàvem amb un vermut a la platja, amb aquell ambient distès encara érem poc conscients dels canvis que ens causaria la pandèmia. Un any després, el Centre Excursionista Empordanès vol continuar reivindicant els drets de la dona en la societat actual amb el lema “Dones i muntanya. Camins per a la igualtat”, proposant una sortida de petit format per l’entorn de Sant Quirze de Colera, on tothom la pugui fer al seu aire seguint la ruta proposada per la sòcia Rosa Guixer.
Us animem a fer la ruta per descobrir indrets poc freqüentats de l’Empordà i que junts seguim caminant i avançant per una societat igualitària i justa.
Esperem retrobar-nos aviat i gaudir junts de les sortides del centre excursionista.

Sortida de petit format proposada pels mesos de gener i febrer de 2021

Sortida de petit format proposada pel desembre de 2020

La segona sortida de petit format que us proposem pel mes de desembre és una excursió circular per l’entorn del Manol i la Garriga d’Empordà.
17 quilòmetres de ruta amb 200 metres de desnivell. Tanmateix és una ruta que es pot retallar per si es vol fer més curta.
Us deixem el track de la ruta així com la fitxa informativa detallada.

Esperem que la gaudiu!

Sortida de petit format proposada pel novembre de 2020

Us proposem una excursió circular entre Llers i Les Escaules. És una ruta circular de gairebé 13 quilòmetres i amb un desnivell positiu de 320 metres.
Aquesta primera excursió de petit format l’hem d’agrair al soci Jaume Prada.
Us deixem una ressenya de la ruta així com el track que ha preparat el soci del Centre Excursionista Empordanès, Jaume Prada, a qui hem d’agrair aquesta fantàstica excursió.

Camins per la igualtat. Sortida de petit format del diumenge 8 de març de 2020 a les Baumes de Roses sortint de Cala Montjoi.

Sortida de petit format del diumenge 9 de febrer al Cap de Creus

Sortida de petit format del diumenge 12 de gener. Sortida i arribada a Vilajuïga.

Sortida de petit format del diumenge 1 de desembre. Pujada del pessebre a la Mare de Déu del Mont. 

Sortida de petit format del diumenge 9 de novembre a l’entorn d’Albanyà. 

Imatges de la sortida circular d’octubre. Setcases-Tregurà-El Catllar-Setcases, 13 Km. 

CENTRE EXCURSIONISTA EMPORDANÈS

Carrer Poeta Marquina, 2, 17600 Figueres, Girona

secretaria@cee.cat

672 461 884

www.cee.cat

Any de creació: 1965

Núm registre entitats esportives: 08354

Horari: d´oficina: dilluns de 19h a 21h

Mes d’agost tancat per vacances.

X