CENTRE EXCURSIONISTA EMPORDANÈS

LA MOSTRA - MUNTANYA I AVENTURA 2023. XXII EDICIÓ

Del 20 al 28 de de gener de 2023

PROGRAMACIÓ

DURANT ELS DIES DE LA MOSTRA

 

EXPOSICIÓ PERMANENT DE FOTOGRAFIA

Al vestíbul de La Cate

Fotografies del concurs de Montphoto 2022 i les fotogradies finalistes del concurs d’Instagram de La Mostra 2023.

 DIVENDRES 20 DE GENER

 

CONVIDAT – DAVID PALMADA “Pelut”

10:30h Teatre El Jardí – Sessió Instituts
21h La Cate

En “Pelut” és conegut en el món de l’escalada per les seves activitats d’escalada artificial. Escalador des de ben petit, va aprendre de les escalades clàssiques a Montserrat i des de llavors ha fet obertures a parets del Pakistan, Baffin, els Estats Units… Activitats punteres en llocs on la roca és sinònim d’exposició, compromís i una escalada extremadament delicada. Tot i això, en Pelut, també ha competit més de 25 anys en raids de motocross, enduro, mecànic de motos i instructor d’escalada artificial i bigwall.
Ens presentarà la seva trajectòria en el món vertical, que recentment ha destacat per sortir escalant d’una cova, però no una cova qualsevol sinó el pou vertical més profund de la península Ibèrica amb 475 m.

 DISSABTE 21 DE GENER

 

Al llarg d’aquesta edició passarem diferents curtmetratges de REEL ROCK 16. Que és un festival itinerant centrat en les diverses disciplines d’escalada i la verticalitat. Són curtmetratges que presenten propostes i personatges insòlits que ens permeten obrir-nos a nous horitzons i ens sorprenen amb unes imatges de gran qualitat.

 PROJECCIONS – 18:00h La Cate

Charles Albert, 28’ Reel Rock, 2022

L’escalador de bloc més iconoclasta de França canta òpera, viu en una cova i escorxa animals per menjar, té projectes d’escalada de bloc de màxima dificultat (8c+/9a) descalç.

El riu dels set noms, 71’ Dir: Sergi Ricart, 2022

Un any d’exploració i aventures amb el Mekong. En el precís instant en què una gota d’un riu assoleix el mar, una altra neix en alguna glacera.

Premis:
HIGH TATRAS FILM & VIDEO FESTIVAL 2022 amb 7 premis.
ANATOLIAN FILM AWARDS 2022 Millor Documental de Muntanya – Llargmetratge.
TOP FILM AWARDS – 2022 – Millor Pel·lícula Documental.
FOX INTERNATIONAL FILM FESTIVAL – AGO/SET 2022 – Millor fotografia.

Curtmetratges- Montphoto 2022

MontPhoto és una entitat amb seu a Lloret de Mar que des de l’any 1997 organitza un concurs internacional de fotografia de natura i de muntanya, líder mundial en la seva temàtica. Aquesta entitat té com a missió valorar, promocionar i difondre l’art de la fotografia de natura, i contribuir a la defensa mediambiental, el conservacionisme i l’ecologisme.

Anualment reben milers de fotografies d’arreu del món (més de 15.000) que els especialistes i el jurat valoren. Les fotografies guanyadores es mostren a l’exposició itinerant, el llibre Inspirats per la Natura, a les galeries on-line, i són publicades a les millors revistes del sector.
Monphoto és una entitat referent en el concurs de fotografia digital, això que avui sembla tan obvi, que pel seu rigor assessora i col·labora amb National Geographic, la BBC entre altres. Alhora és un projecte que té molt en compte el com es pot haver obtingut la fotografia sense interferir en la natura i en la vida del que és fotografiat.
Des de l’any 2017 aquesta exposició itinerant, present en els circuits nacionals i internacionals, fa una aturada a Figueres per presentar-nos les fotos guanyadores del concurs Montphoto.

L’any 2021 van iniciar un concurs de curtmetratges amb la mateixa temàtica i intenció, fruit d’aquesta col·laboració el públic de La Mostra també pot gaudir d’aquests curts premiats.

 DIMARTS 24 DE GENER

 

PROJECCIONS – 20:30h Catcinemes – Cineclub Diòptria

Fire of Love, 93’ Dir: Sara Dosa, 2022

Katia i Maurice Krafft, una atrevida parella de vulcanòlegs van recórrer el planeta durant dues dècades perseguint erupcions volcàniques. El documental narra la seva història d’amor i com es van jugar la vida per poder filmar els volcans a una distància mai vista fins al moment.

La Katia era geoquímica i en Maurice geòleg. L’Etna i l’Stromboli eren els seus referents. Junts varen compartir una vida apassionant, un amor volcànic i juganer viscut al límit.

 DIJOUS 26 DE GENER


Projecte Fau a càrrec del Centre Excursionista de Maçanet

20:00h Cercle Sport Figuerenc

S’anomena Projecte Fau, a tot el seguit d’activitats que s’han desenvolupat a l’entorn de l’ermita de la Mare de Déu del Fau i la Serra del Bac-Grillera, des que l’any 2007 es va organitzar la primera edició de la Cursa del Fau.
El desembre del 2012 van creure necessari fer un parell de jornades de treball per restaurar i consolidar l’ermita del Fau, que amenaçava de caure. Es van animar i no només es va consolidar, si no que van refer el campanar que havia caigut i també van decidir de reconvertir l’antiga rectoria en un refugi de muntanya.
En paral·lel a aquestes activitats, també es va recuperar l’antic Aplec del Fau i es van netejar i senyalitzar antics camins que menen a l’ermita. Tot aquest seguit d’accions i activitats conformen el Projecte Fau que aquest desembre celebrarà 10 anys.

PROJECCIONS – 20:30h Catcinemes – Cineclub Diòptria

Fire of Love, 93’ Dir: Sara Dosa, 2022

Katia i Maurice Krafft, una atrevida parella de vulcanòlegs van recórrer el planeta durant dues dècades perseguint erupcions volcàniques. El documental narra la seva història d’amor i com es van jugar la vida per poder filmar els volcans a una distància mai vista fins al moment.

La Katia era geoquímica i en Maurice geòleg. L’Etna i l’Stromboli eren els seus referents. Junts varen compartir una vida apassionant, un amor volcànic i juganer viscut al límit.

DIVENDRES 27 DE GENER

 

Presentació del Llibre “Orientació en el medi natural. Manual pràctic” Autor: Toni Muné

19:00h Cercle Sport Figuerenc

Els humans utilitzem l’orientació constantment i ens és imprescindible per accedir a la natura amb seguretat.
L’objectiu d’aquest manual és proporcionar les nocions bàsiques sobre l’orientació en el medi natural. S’hi exposen els fonaments sòlids per navegar per la natura amb seguretat i confiança. Per tant, s’hi expliquen conceptes i tècniques i s’hi ofereixen recursos que permetin practicar i millorar la capacitat d’orientació. Cal que aprenguem a percebre tota la informació i a decidir la millor jugada, com en una partida d’escacs, ja que, a partir d’ara, el nostre lema serà: pensar i caminar en la bona direcció i després córrer, si ens ve de gust.

Toni Muné: Banyoles, 1976. S’inicia en el món de l’orientació als 20 anys quan descobreix les curses d’orientació, a l’INEFC de Barcelona, mentre cursa la llicenciatura d’Educació Física. A partir d’aquest moment, només viu per a l’orientació. Ha competit en la modalitat O-peu per tot Catalunya, l’Estat espanyol i Europa. Actualment és professor a l’Institut Illa de Rodes de Roses

CONVIDATS – ONCE UPON A CLIMB – Caroline Ciavaldini i James Pearson

21h La Cate

Caroline Ciavaldini. La Caroline va créixer a l’illa de la Reunió. Després d’haver dedicat els seus primers anys com escaladora en el món de la competició professional i sumar numerosos èxits i campionats, ara gaudeix d’un nou capítol de la seva vida com a escaladora polifacética viatjant pel món i descobrint una diversitat infinita d’escalades clàssiques, esportives o de bloc.

James Pearson. Es va iniciar al món de l’escalada amb 15 anys a les calcàries i gresos del Peak District d’Anglaterra. Als 19 anys ja era un dels escaladors d’escalada clàssica més potents del Regne Unit amb primeres vies d’E10 i E11 (màxim grau d’escalada tradicional —trad climbing— del món). Des de llavors en James ha estat recorrent el planeta juntament amb la seva parella Caroline Ciavaldini a la cerca de parets, blocs o cims.

Perquè Once Upon a climb?
Mentre viatgen junts, fan projectes junts, escalen junts, les històries d’en James s’han convertit en les històries de la Caroline i les d’ella en les d’en James. L’idea d’Once Upon A Climb és explicar aquestes històries a través d’imatges, textos i vídeos. Perquè ambdós son escaladors professionals, i la manera com tots dos veuen el seu lloc en el mon no és només aconseguir coses «difícils», sinó també poder-ne parlar i inspirar a escalar més, a escalar diferent, amb l’única finalitat de gaudir. Així és com en James i la Caroline viuen l’escalada. En James és un expert d’escalada clàssica, mentre que la Caroline és una “màquina de les compes”. En realitat, tots dos han recorregut un llarg camí des dels seus orígens. Ara només volen que aquest viatge feliç, de conte de fades, valgui la pena d’explicar amb la companyia dels seus dos fills.

DISSABTE 28 DE GENER

 

 PROJECCIONS – 18:00h La Cate

Egoland, 19’ Animació Dir. Ignasi López Fàbregas

Marek Molek i Bruno Grassi estan a punt d’aconseguir el cim del Gran Troll, l’última i més difícil muntanya verge. Una forta tempesta, el cansament i les males condicions de la neu els impedeixen arribar al cim per molt poc.

Cuddle, 33’ Reel Rock, 2022

Una divertida història sobre l’àrdua travessa alpina per enllaçar els 17 cims més emblemàtics de les rocalloses als Estats Units, empenyen Alex Honnold i Tommy Caldwell a demanar ajuda al seu amic Adam Stack per acabar aquest gran projecte.

Bridge Boys, 28’ Reel Rock, 2022

Una aventura a l’horitzontal. Els protagonistes Tom Randall i Pete Whittaker més coneguts com Wide Boyz, especialistes en escalades en fisures off-width, escalen l’esquerda més llarga i absurda que s’hagi fet mai: un pont d’autopista.

Let it Flow, 25’ Dir: Sean Villanueva O’Driscoll, 2018

En Nico Favresse i en Sean Villaneuva O’Driscoll presenten una aventura a peu, en canoa i escalada a través del riu Vjosa a Albània des de les fonts a la desembocadura. Un projecte per posar sobre el mapa l’últim gran riu europeu verge, actualment en perill per la construcció d’embassaments.

Curtmetratges- Montphoto 2022

Recull dels curtmetratges guanyadors del festival Montphoto del 2022.

MontPhoto és una entitat amb seu a Lloret de Mar que des de l’any 1997 organitza un concurs internacional de fotografia de natura i de muntanya, líder mundial en la seva temàtica. Aquesta entitat té com a missió valorar, promocionar i difondre l’art de la fotografia de natura, i contribuir a la defensa mediambiental, el conservacionisme i l’ecologisme.

Anualment reben milers de fotografies d’arreu del món (més de 15.000) que els especialistes i el jurat valoren. Les fotografies guanyadores es mostren a l’exposició itinerant, el llibre Inspirats per la Natura, a les galeries on-line, i són publicades a les millors revistes del sector.
Monphoto és una entitat referent en el concurs de fotografia digital, això que avui sembla tan obvi, que pel seu rigor assessora i col·labora amb National Geographic, la BBC entre altres. Alhora és un projecte que té molt en compte el com es pot haver obtingut la fotografia sense interferir en la natura i en la vida del que és fotografiat.
Des de l’any 2017 aquesta exposició itinerant, present en els circuits nacionals i internacionals, fa una aturada a Figueres per presentar-nos les fotos guanyadores del concurs Montphoto.

L’any 2021 van iniciar un concurs de curtmetratges amb la mateixa temàtica i intenció, fruit d’aquesta col·laboració el públic de La Mostra també pot gaudir d’aquests curts premiats.

Organitza:

Amb el suport de:

Mitjans col.laboradors:

Lorem ipsum dolor sit amet,k k

Lorem ipsum dolo

Col.laboradors:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur fffffffff

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur

Entrades a convidats i projeccions:

Socis Centre Excursionista Empordanès 3€ – No socis 5€.

Menors de 12 anys gratuït.

Sessió Diòptria 5€.

Presentació del llibre “Orientació en el medi natural” i del “Projecte Fau”, gratuït.

PREMSA

Material de premsa aquí

Contacte de premsa: lamostra.figueres@gmail.com (Ona)

LA MOSTRA 2022

LA MOSTRA 2021

LA MOSTRA 2020

LA MOSTRA 2019

LA MOSTRA 2018

LA MOSTRA 2017

LA MOSTRA 2016

LA MOSTRA 2015

LA MOSTRA 2014

LA MOSTRA 2013

LA MOSTRA 2012

LA MOSTRA 2011

LA MOSTRA 2010

LA MOSTRA 2009

LA MOSTRA 2008

LA MOSTRA 2007

LA MOSTRA 2006

LA MOSTRA 2005

LA MOSTRA 2004

LA MOSTRA 2003

LA MOSTRA 2002

CENTRE EXCURSIONISTA EMPORDANÈS

Carrer Santa Margarida, 9 1r – 17600 Figueres, Girona

secretaria@cee.cat

672 461 884

www.cee.cat

Any de creació: 1965

Núm registre entitats esportives: 08354

Horari d’oficina: dimecres de 18:30h a 20:30h.

Mes d’agost tancat per vacances.

LA MOSTRA 2022 - Del 27 de gener al 5 de febrer

Tota la programació el 7 de gener a les 13:00h

Dies
Hores
Minuts
Segons

LA MOSTRA 2021

LA MOSTRA 2020

LA MOSTRA 2019

LA MOSTRA 2018

LA MOSTRA 2017

LA MOSTRA 2016

LA MOSTRA 2015

LA MOSTRA 2014

LA MOSTRA 2013

LA MOSTRA 2012

LA MOSTRA 2011

LA MOSTRA 2010

LA MOSTRA 2009

LA MOSTRA 2008

LA MOSTRA 2007

LA MOSTRA 2006

LA MOSTRA 2005

LA MOSTRA 2004

LA MOSTRA 2003

LA MOSTRA 2002

CENTRE EXCURSIONISTA EMPORDANÈS

Carrer Santa Margarida, 9 1r – 17600 Figueres, Girona

secretaria@cee.cat

672 461 884

www.cee.cat

Any de creació: 1965

Núm registre entitats esportives: 08354

Horari d’oficina: dimecres de 18:30h a 20:30h.

Mes d’agost tancat per vacances.

X