CENTRE EXCURSIONISTA EMPORDANÈS

LA MOSTRA – MUNTANYA I AVENTURA. 2021, XX EDICIÓ

Previous
Next

Barbara Zangerl i Jacopo Larcher: Obrint nous horitzons

29/1/2021 – Conferència en el marc de LA MOSTRA 2021

Escaladora austriaca que ha recorregut totes les diferents modalitats de l’escalada i en totes hi ha destacat: boulder, escalada esportiva i ha destacat per haver realitzar diverses primeres ascensions en lliure a El Capitan, Yosemite. Ha realitzat l’escalada en lliure més difícil a l’Eiger. L’any 2019 va ser guardonada per la National Geographic com aventurera de l’any. Conferència amb el seu company de cordada Jacopo Larcher.

Marc Toralles i Bru Busom: La força de la cordada

5/2/2021 – Conferència en el marc de LA MOSTRA 2021

Una de les cordades més fortes en el panorama alpinístic Català i Europeu, formen part de la nova generació d’alpinistes que realitzen ascensions en estil alpí i lleuger. Han recorregut el Pirineu, els Alps, Andes, l’Himalaia i sempre buscant vies compromeses i poc concorregudes. La filosofia i valors amb què encaren les seves escalades encara és més rellevant. “El cim no és l’objectiu. Ho és tota l’aventura i compartir amb aquelles persones l’activitat. El companyerisme és molt més important que la medalla del vuitmilisme”

SELECCIÓ DE CINEMA I DOCUMENTALS – LA MOSTRA 2021

La selecció de cinema i documentals proposats es troba en diferents plataformes tan gratuïtes com el canal de tv de redbull o youtube. Com també plataformes digitals com Filmin, Movistar+ o Vimeo. Us oferim una mostra de 10 títols per poder gaudir d’una en una o fer una sessió estil via llarga.

United states of Joe’s  (EUA. 2019. 23′)  Idioma: V.O.S.E Preu: Gratuïta

Escalada de bloc
A la dècada dels 90, quan una banda esbojarrada d’escaladors va descobrir blocs de “boulder” de gres de la millor qualitat a la Vall d’en Joe, en una zona rural d’Utah, va començar la revolució del boulder a Nord Amèrica.

 

Searching for the shadow (Eslov. 2013. 31′) Idioma: V.O.S.Eng. Preu: 2,90€ Vimeo

Espeleologia, aventura
Un grup d’espeleòlegs recorren durant 5 dies un interminable laberint subterrani sota els cims del Tatres a Eslovàquia.

SOUTH OSSETIA , THE UNTOUCHED LAND. (Catalunya. 2019. 17′) Idioma: Català. Preu: Gratuïta Youtube

Esquí de muntanya
Al bell mig del Caucas hi ha un país marcat pel conflicte, on gairebé cap occidental s’ha atrevit a entrar des de la devastadora guerra del 2008, amb muntanyes salvatges que mai ningú ha explorat a l’hivern amb esquís de muntanya. Temptador, no? Mentre creuem l’únic túnel que dona accés a Ossètia del Sud, la curiositat es barreja amb incertesa.

Cerro Torre (Alemania. 2014. 104′) Idioma: V.O.S.E. Preu: Gratuïta Redbull TV

Escalada, exploració
Situats en un paisatge impressionant de la Patagònia, David Lama i el seu company Peter Ortner intenten escalar en lliure la cara sud-est del Cerro Torre. Una ruta que havia estat considerada com la més difícil del món.

Amazigh 4.167 (Espanya. 2018. 51′). Idioma: Català. Preu: 2,95€ Filmin.

Trail, superació
Jamal i Hamid són dos joves Amazics que viuen a la vall de l’Imlil, a prop del Toubkal, i participen per primera vegada a la carrera ultra trail que es celebra cada any a la zona. Apadrinats per l’Eduard Jornet, els seguirem abans, durant i després de la cursa, on coneixerem els costums i tradicions del seu poble berber, a més dels seus somnis i anhels.

Reel Rock 15. (USA. 2020. Pagament. 105′). Idioma: Anglès. Preu: 20€ Reel Rock.

Escalada, exploració, escalada en gel.
Estrenada l’11 de Desembre de 2020 coincidint amb el dia de les muntanyes, l’últim Reel Rock presenta 4 curtmetratges:
Deep Roots (25′). El viatge personal de Lonnie Kauk per honorar les seves arrels indígenes de Yosemite i connectar amb el seu llegendari pare repetint les seves icòniques pujades.
Action direct (20′). La potent francesa Melissa Le Nevé passa set anys lluitant contra moviments impossibles, dubtes interiors i el pes de la història per escalar la ruta esportiva més venerada de la terra.
First ascent/Last ascent (25′). Millors amigues, Hazel Findlay i Maddy Cope, viatgen cap a la zona rocosa de Mongolia, en una cerca quixòtica de noves rutes d’escalada clàssica.
Black Ice (35′). Una tripulació d’escaladors de gel aspirants al gimnàs de Memphis Rox viatja a la natura congelada de Montana, on els mentors Manoah Ainuu, Conrad Anker i Fred Campbell comparteixen el seu amor per l’aventura hivernal a les muntanyes.

Slovak Direct (Catalunya. 2020. 49′). Idioma: Català. Preu: Gratuïta Youtube.

Alpinisme.
Documental de l’ascens de la via Slovak Direct a la cara sud del Denali realitzat pels alpinistes Marc Toralles i Bru Busom al juny de 2019.

Cholitas (Espanya. 2019. 80’) Idioma: Castellà. Preu: Movistar+

Alpinisme, cinema denúncia
Discriminades per ser indígenes, dones i aimares, cinc dones bolivianes es rebelen contra tot i protagonitzen una expedició única a la muntanya més alta d’Amèrica.

Claim Freedom (53 min). Idioma: V.O.S.E. Preu: Gratuïta Redbull tv.

Kayak
A finals de març de 2016, Adrian Matern, uns pocs amics i un equip de filmació van anar a una de les metes del kayakisme: Columbia River Gorge als EUA, un lloc amb interminables cascades. L’objectiu: baixar pel major nombre de cascades possible.

El bosc de haquivaqui (Noruega. 2016. 76′). Idioma: Català. Preu: 2,95€ Filmin.

Animació.
Pel.lícula d’animació infantil per a tots els públics. El bosc de Haquivaqui és un bon lloc on viure, però els animals petits estan angoixats, vigilant que els més grans no se’ls mengin. Klaus, el ratolí entremaliat, i els seus amics li tenen por a la guineu Marvin i a altres depredadors. Encara que el que fa vessar la paciència és que un bon dia, l’eriçó Horaci intenta cruspir-se l’àvia ratolí.

Hors Piste (França. 2018. 6′). Idioma: V.O Preu: 1.95€ Vimeo

Animació, curtmetratge
Pel.lícula d’animació infantil per a tots els públics. Els dos millors treballadors de rescat de la regió estan preparats per a la seva nova missió. Tot i la seva professionalitat i la seva determinació, no anirà com estava previst.

LA MOSTRA 2020

LA MOSTRA 2019

LA MOSTRA 2018

LA MOSTRA 2017

LA MOSTRA 2016

LA MOSTRA 2015

LA MOSTRA 2014

LA MOSTRA 2013

LA MOSTRA 2012

LA MOSTRA 2011

LA MOSTRA 2010

LA MOSTRA 2009

LA MOSTRA 2008

LA MOSTRA 2007

LA MOSTRA 2006

LA MOSTRA 2005

LA MOSTRA 2004

LA MOSTRA 2003

LA MOSTRA 2002

CENTRE EXCURSIONISTA EMPORDANÈS

Carrer Poeta Marquina, 2, 17600 Figueres, Girona

secretaria@cee.cat

672 461 884

www.cee.cat

Any de creació: 1965

Núm registre entitats esportives: 08354

Horari: d´oficina: dilluns de 19h a 21h

Mes d’agost tancat per vacances.

X